Selasa, 18 Ogos 2009

Aku rasa sedh bila baca artikel ni..(T T)

skip to main skip to sidebar
Long Tambang Pulau Betong
“Dengan nama Allah, sesuatu itu menurut apa yang dikehendaki Allah, tidak ada yang mendatangkan kebaikan melainkan Allah; Sesuatu itu menurut apa yang dikehendaki Allah, tidak ada yang menolak kejahatan melainkan Allah; Sesuatu itu menurut apa yang dikehendaki Allah, setiap kenikmatan adalah daripada Allah; Sesuatu itu menurut apa yang dikehendaki Allah, tiada daya upaya dan kekuatan melainkan dengan Allah”
Thursday, August 13, 2009

Kisah Bidaah H1N1: Bhg. 3

"Kisah Bidaah H1N1: Bhg. 3"
Mukadimah
Lahir sahaja seorang bayi di mukabumi ini, bahan pertama yang masuk ke dalam tubuhnya ialah susu ibu. Setiap ibu yang melahirkan akan dikurniakan susu ibu, sejenis zat ciptaan Allah Yang Maha Bijaksana. Apa yang ada pada susu ibu sehinggakan setiap ibu manusia dan setiap ibu haiwan mamalia pun dikurniakan susu?
Bahan ke-2 yang masuk ke dalam tubuh bayi ialah vaksin (imunisasi bayi) sebaik sahaja lahir yang "diwajibkan" oleh WHO dan doktor-doktor yang diasuh mereka. Saya akan kembali kepada bab vaksin bayi ini di akhir entri.
Kita sudah lihat bagaimana anak lembu baru lahir terjelepuk (tidak mampu bangun) akan bangun sebaik sahaja menetek susu awal lembu. Ramai saintis yang mensyukuri susu awal lembu telah memformulasi susu awal lembu secara komersil.
Sebenarnya selain zat nutrien yang ada pada susu ibu (tak kiralah ibu manusia atau ibu haiwan mamalia) terdapat sesuatu yang lebih penting iaitu antigen melawan penyakit.
Maklumat Genetik Penyakit Manusia
Bayi yang baru dilahirkan bersifat suci dari pencemaran kimia, bakteria dan virus. Antibodi yang ada pada bayi hanyalah cukup untuk melawan kuman di dalam rahim. Antibodi untuk melawan penyakit-penyakit lain sudah dibekalkan tetapi belum diaktifkan.
Susu yang dipindahkan dari ibu kepada bayinya yang baru lahir mengandungi beberapa maklumat genetik (selain zat nutrien):-
Maklumat genetik mengenai penyakit-penyakit manusia yang pernah menyerang ibunya.
Virus dan bakteria "bergenetik manusia" yang dilemahkan oleh Tuhan supaya antibodi bayi dirangsang secara perlahan dan lengkap pada 2 tahun (tempoh 'confinement' bayi)
Antigen-antigen baru dari penyakit-penyakit manusia yang menyerang ibu dalam tempoh penyusuan (2 tahun).
Ketiga-tiga perpindahan maklumat diatas semuanya berasaskan genetik ibu yang berspesis manusia. Ini bermakna bahawa Tuhan telah mejadikan susu ibu "laku" dalam tempoh 2 tahun. Sekiranya penyusuan susu ibu diamalkan oleh setiap ibu di dunia, maka sepanjang tempoh 2 tahun, susu tepung (dari susu lembu) "tidak laku" kerana ianya hanya memindahkan maklumat genetik seekor lembu! Sedangkan bayi memerlukan maklumat genetik seorang manusia untuk "immune" kepada penyakit-penyakit dari spesis manusia. Virus dan bakteria pembawa penyakit dari spesis selain manusia dijadikan Tuhan supaya tidak menyerang manusia. Kutu lembu dan kutu kucing tidak dapat hidup atas kepala manusia, begitu jua dengan virus babi.
Konspirasi Susu Bayi
Tiada apa yang ada pada susu lembu kecuali protein, multi-vitamin dan rantaian genetik. Protein dan multi-vitamin perlu bagi perkembangan sel dan otak. Susu ibu juga ada protein dan multi-vitamin, kenapa pula bayi perlukannya dari lembu? Saya tidak bersetuju bayi menyusui susu lembu. Susu lembu dijadikan Tuhan untuk manusia dewasa dan bukannya untuk bayi.
Masalahnya ialah pengambilan susu lembu yang berterusan (selama 2 tahun) akan memindahkan sekali virus dan antigen dari lembu kepada bayi yang masih lemah antibodinya. Virus lembu ini tidak sesuai untuk menjangkiti tubuh bayi yang suci kerana kunci genetik manusia dan lembu tidak sama. Antigen yang datang dari susu lembu pula bertindak sebagai antiviral (mangga) untuk menangkis virus lembu (kunci). Maka bayi tidak mengidap sebarang penyakit yang berasal dari spesis lembu selagi virus dari lembu tidak bermutasi. Susu lembu pun dapat "laku" menjadikan susu ibu manusia "tidak laku". Ibu yang terpengaruh dengan konspirasi kapitalis penternak lembu dan pengilang susu lembu pun terpaksa berbelanja lebih membeli susu lembu sedangkan susu ibu adalah yang terbaik! Tahniah kepada ibu-ibu yang telah menyumbangkan kekayaan kepada taukeh lembu dan taukeh kilang susu. Susu bayi pun harganya lebih "istimewa" berbanding harga susu kanak-kanak meningkat dewasa. Sedarlah bahawa ini semua konspirasi manusia kapitalis barat yang hendak merosakkan dunia.
Mereka terlepas pandang (atau sengaja buat tak tahu?) bahawa virus dari lembu ini akan bermutasi menjadi bahaya kepada bayi tersebut tersebut apabila umurnya meningkat dewasa. Saya berani membidaahkan bahawa seseorang bayi yang tidak pernah mengambil susu lembu tidak akan dijangkiti penyakit-penyakit yang virusnya hanya menyerang lembu seperti Bovine Leukemia Virus (BLV), klik SINI dan klik SINI.
Virus BLV ini boleh menyebabkan leukemia dan barah payudara pada manusia dewasa. Kos perawatan leukemia dan barah payudara juga antara kos perawatan yang paling tinggi! Manusia masih beruntung kerana Penyakit Lembu Gila yang menyerang manusia disebabkan oleh spora (kulat) dari lembu dan bukannya oleh virus dari lembu. Siapakah yang lebih beruntung selain penternak lembu dan pengilang susu lembu?
Kita juga boleh buat eksperimen. Anak sulung kita susui dengan susu ibu semenjak lahir sehingga berumur 2 tahun. Anak kedua (mesti sama jantina dengan anak sulung) disusui susu lembu semenjak lahir sehingga berumur 2 tahun. Kita boleh nampak perbezaan tahap kesihatan mereka sehingga dewasa. Anak mana yang lebih mudah dihinggapi penyakit? Ujikaji ini tidak digalakkan kerana tidak adil bagi anak-anak kita. Ada sesiapa yang berani membuat eksperimen ke-2? Seorang diberi vaksin dan seorang lagi diharamkan vaksin ketika lahir? WHO mempunyai statistiknya.
Konspirasi Imunisasi Bayi
Sekarang saya kembali kepada imunisasi (vaksinasi) bayi. Bayi yang baru lahir "wajib" diberi suntikan. Bahan ke-2 yang masuk ke tubuh bayi selepas susu ibu ialah vaksin.
"Imunisasi merupakan satu proses memberi vaksin kepada bayi bertujuan untuk mencegah penyakit-penyakit berjangkit. Vaksin ialah virus atau bakteria yang mati atau dilemahkan. Imunisasi boleh diberi secara suntikan (melalui otot atau di bawah kulit) atau melalui mulut. Kesan sampingan vaksinasi adalah perkara biasa dan pada kebiasaannya adalah ringan dan tidak membahayakan."-KKM
Kenyataan di atas dipetik dari Situs ini.
Rujuk jadual pada weblink di atas. Terdapat 10 jenis vaksin yang mengandungi virus dan bakteria yang "dilemahkan". Saya cabar mana-mana doktor yang berani mempertaruhkan kariernya mengatakan bahawa "virus dan bakteria yang "dilemahkan" ini tidak boleh mereplikasi dan bermutasi".
Kematian terbaru akibat H1N1 melibatkan bayi berumur 3 bulan (telah di beri vaksin semenjak lahir). Saya tidak hairan kenapa bayi tersebut dijangkiti H1N1 dan meninggal dunia sebab komplikasi, walaupun bayi tersebut tidak pernah memakan zat-zat genetik babi yang haram! Ketika umur bayi tersebut, 8 dos virus telah masuk ke tubuhnya! Rujuk jadual ke dua. Sekiranya bayi yang menjadi mangsa H1N1 tersebut tidak pernah mengambil sebarang vaksin (virus), barulah saya hairan kenapa virus H1N1 boleh menyerangnya!
Adakah susu lembu tepung untuk bayi dan imunisasi untuk bayi merupakan konspirasi dajjal untuk memusnahkan manusia di samping menguntungkan penternak lembu, pengilang susu lembu dan yang paling untung ialah pengeluar dadah kimia, vaksin dan antiviral? Cuba kira berapa banyak wang yang telah kita belanjakan untuk membeli ubat selsema, ubat batuk, antibiotik dalam setahun? Ini tidak termasuk lagi kos rawatan penyakit kronik (na 'udzubillah) seperti barah, jantung, buah pinggang, asthma, leukemia dan selsema babi.
Sebelum tahun 1800, adakah penyakit-penyakit kronik seperti sekarang? Mungkinkah manusia telah dibiakkan virus H1N1 semenjak ia lahir lagi dan menunggu sejenis makanan lain yang akan memetik suis mutasinya? French fries? Adakah penciptaan vaksin dan susu tepung merupakan konspirasi dajjal untuk melawan hukum kejadian Tuhan. Adakah mereka mahu mencabar Tuhan dengan menggantikan antigen asal manusia dengan antigen berasaskan babi? Berapa ramai tok nenek kita dahulu (yang tak pernah disuntik) boleh hidup sampai 100 tahun?
Pengharaman imunisasi bayi dan penggunaan antiviral akan menyebabkan kapitalis-kapitalis dajjal yang berselindung di sebalik WHO ini gulung tikar! Pilihan di tangan anda. Semoga bahan-bahan asing sebegini cepat hilang dari tubuh kita.
Firman Tuhan yang bermaksud,
"Para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tahun penuh, yaitu bagi yang ingin menyempurnakan penyusuan. Dan kewajiban ayah memberi makan dan pakaian kepada para ibu dengan cara yang makruf. Seseorang tidak dibebani melainkan menurut kadar kesanggupannya. Janganlah seorang ibu menderita kesengsaraan karena anaknya dan juga seorang ayah karena anaknya, dan waris pun berkewajiban demikian. Apabila keduanya ingin menyapih (sebelum dua tahun) dengan kerelaan keduanya dan permusyawaratan, maka tidak ada dosa atas keduanya. Dan jika kamu ingin anakmu disusukan oleh orang lain, maka tidak ada dosa bagimu apabila kamu memberikan pembayaran menurut yang patut. Bertakwalah kepada Allah dan ketahuilah bahwa Allah Maha Melihat apa yang kamu kerjakan." (QS. al-Baqarah 2:233)
"Hendaklah" pada baris awal ayat di atas merupakan suatu perintah Tuhan supaya ibu menyusu bayi baru lahir sehingga umur bayi 2 tahun. "Menderita kesengsaraan" bermakna ketidaksanggupan ibu menahan menyusui anaknya. "Menyapih" bermakna menyusu dari susu lembu. Bahawa ibu dibenarkan memberi susu lembu kepada anaknya lebih awal (sebelum bayi berumur 2 tahun) dan tidak ini berdosa selagi si ayah dan si ibu sama-sama bersetuju. Perintah ini cukup kuat untuk memfatwakan bahawa menyusui susu ibu begitu hampir kepada 'wajib' dan menyusui bayi dengan susu lembu itu 'makruh' atau tidak berdosa.
Sekianlah bidaah kali ini. Harap jangan percaya KECUALI ayat nyata kalimah Tuhan di atas saja (tulisan berwarna hijau) yang wajib kita percaya. Tulisan yang berwarna biru tu nak percaya?

2 ulasan:

  1. Konspirasi dajjal semakin hari semakin hebat, tentu saat kemunculannya jua semakin hampir, Wallahualam

    BalasPadam
  2. dihati memang rasa sangat2 terkilan. dulu masa belajar tau pasal serangan dlm senyap kapir2 kt luar sana. skrg dah terbukti

    BalasPadam